Hotel Solvay
Het Huis Solvay
 
Het Solvayhuis staat algemeen geboekstaafd als een van de belangrijkste realisaties van Victor Horta. Gezien het belang van zowel de architect als deze creatie werd het Solvayhuis ingescheven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Armand Solvay, de zoon van de industrieel Ernest Solvay, deed in 1894 een beroep op de art-nouveau-architect Victor Horta om voor hem en zijn familie een woning te ontwerpen. Die zou worden opgetrokken aan de Brusselse Louizalaan.

Victor Horta was een revolutionaire architect die brak met elke vorm van architecturale traditie. Elk element werd door de bouwmeester herdacht in functie van de technische vooruitgang. Dat manifesteert zich zowel op het gebied van de ruimteschikking, de materiaalkeuze, de verwarming, de verluchting en de verlichting. Voor de creatie van het Solvayhuis werd hem geen enkele budgettaire beperking opgelegd waardoor de architect tot het uiterste kon gaan. Van het grondplan tot de keuze van de marmers, van de meubelen tot de luchters en de tapijten, werkelijk alles in deze woning draagt de signatuur van Horta.
Een rijkelijk geïllustreerd boek is beschikbaar aan de prijs van 30 € (exclusief verzendkosten 5 €)
Voor meer informatie, stuur een e-mail aan info@hotelsolvay.be
Het Huis Solvay
224 avenue Louise
1050 Brussel - Belgïe
Alleen groepsbezoek
Voor reservatie en voorwaarden
voor Events
info@hotelsolvay.be
Tel : +32 2-640 56 45
Mobile : +32 474-010 010
FR - NL - UK
Werelderfgoed van de Unesco et en gesteund door de Loterie Nationale

copyright hotelsolvay.be - 2005-17 © / powered by Insideweb